Datum: 3 - 5 oktober2025
Plats: Arilds vingård och Paradiset på KullaArrangörer: Birgitta o Bernt Bankemo
Antal bilar: 20
Arilds vingård
Fram till 12: 00 rullade medlemmarna i på ställplatsen där det var förberett med extra el uttag så att alla som ville skulle kunna koppla upp sig.
Fram till 12: 00 rullade medlemmarna i på ställplatsen där det var förberett med extra el uttag så att alla som ville skulle kunna koppla upp sig.
Vädret visade sig från bästa sidan och solen tittade fram lagom till 13- tiden då det var dags för Jonas, ägaren av vingården att ta till orda och presentera dagens program.
Efter 90 min så samlades vi alla i restaurangen för att äta en baguette och till det fick vi lite rosévin. För dem som ville fanns det även kaffe framdukat.
Efter pausen begavs sig de flesta ut igen för någon timmes plockning av druvor.
Efter 90 min så samlades vi alla i restaurangen för att äta en baguette och till det fick vi lite rosévin. För dem som ville fanns det även kaffe framdukat.
Efter pausen begavs sig de flesta ut igen för någon timmes plockning av druvor.
17:00 anslut hotellgästerna och ett 60- talet personer hakade på för visning av gården och vineriet. Vi fick provsmaka deras mest sålda vin Solaris, gjort på druvan med samma namn. Under tiden pratade Jonas på om hur det hela började och deras resa fram till Sveriges största vingård med sina drygt 50 hektar och 500 000 vinrankor.
Arilds vingård är därmed den största och en av de mest expansiva vinodlingarna i Sverige, med modern ekologisk odling och pågående projekt för att utöka arealen ytterligare. Här ses traktorn som underlättar skörden genom att "skaka" loss druvorna från grenarna för vidare transport till nästa steg.
19:00 satt vi oss till bords för att avnjuta kvällens trerätters där entrén bestod av en toast Skagen och tillhörande vin. Sedan dukades det upp "Böff Arild" , en mustig köttgryta med mycket gott i och hemlagad potatismos. Till detta fick vi ytterligare ett glas vin, denna gången rött.
Hela anrättningen avslutades med en krispig Crème brulee och ett nytt vitt vin i glas tre serverades.
Hela anrättningen avslutades med en krispig Crème brulee och ett nytt vitt vin i glas tre serverades.
Kvällen led mot slutet och efterhand droppade vi av för att njuta av en god natts sömn, åtminstone fram till morgon timmar, innan stormen AMY började vagga våra husbilar på sitt sätt; lite väl ryckigt kan jag tycka....
Tyvärr inga bilder så här långt från sista kvällen på Paradiset.
Busvädret drog in under lördagen och många valde att softa vidare i sina bilar och andra tog en tur till Höganäs.
Magnus på Paradiset på Kulla hörde av sig och meddelade att vi inte kunde stå på gräset utan vi fick flytta ut på grusparkeringen.
Magnus på Paradiset på Kulla hörde av sig och meddelade att vi inte kunde stå på gräset utan vi fick flytta ut på grusparkeringen.
På kvällen samlades vi inne på Karaffen för att äta kvällens meny, med några undantag, Dansk fläskesteg. Allt smakade förträffligt och dagen efter så avslutades träffen på Kullahalvön och våra medlemmar rullade hemåt eller mot nya mål.
Foto:
Thomas MoserBernt Bankemo